KVKK Aydınlatma Metni

Verinomi Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. KVKK Aydınlatma Metni

1. Kişisel Verilerin Korunması
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, gerçek bir kişinin kimliğini belirli ya da belirlenebilir bir hale getirmeye yarayan her türlü bilgi kişisel veri kapsamındadır. Verinomi Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. nezdindeki kişisel verileriniz aşağıda açıklanan işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemleri, kimlere ve hangi amaçlarla aktarılabileceği ve gerek bunlara bağlı gerekse bunlardan bağımsız olarak KVKK kapsamında size tanınan haklara ilişkin olarak sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

2. Kişisel Verilerin Toplanmasına İlişkin Yöntemler
Verinomi Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından veri sorumlusu sıfatı ile, KVKK ve ilgili diğer mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüklerimiz çerçevesinde; internet sitesi, mobil uygulamalar, çağrı merkezi, Ofis, sosyal medya mecraları, doğrudan veya yetkilendirilmiş iletişim kanalları ve fiziki kanallar gibi farklı kanallarda icra edilen üretim ve tadilat süreçlerindeki yöntemlerle; bu kanalları kullanarak sizlere kaliteli hizmetlerimizi sunmak ve bu çerçevede iş ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek noktasında uygulama imkanı bulan ilgili mevzuat, sözleşme, talep, ticari teamül ve dürüstlük kurallarına dayalı olarak ortaya çıkan ve icra edilen hukuki sebepler çerçevesinde açık rızaya bağlı sözlü, yazılı ya da elektronik yöntemlerle kişisel verileriniz, özel nitelikli kişisel veriler de dahil olmak üzere toplanmaktadır.

Bu kapsamda kişisel verileriniz, Verinomi Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. veya Verinomi Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. adına veri işleyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, yazılı veya elektronik olarak, aşağıda belirtilen yöntemlerle toplanabilir;

● Elektronik ya da fiziki olarak doldurduğunuz üyelik formu,

● İnternet sitelerimiz veya üçüncü kişilere ait internet sitelerinde yer alan, bizimle iletişime geçmek üzere doldurduğunuz iletişim formları,

● Şirketimiz ile imzalamış olduğunuz muhtelif sözleşmeler ile Şirketimize göndermiş olduğunuz elektronik postalar, faks ve mektuplar,

● Çalışanlarımız, dijital pazarlama ve çağrı merkezi dâhil olmak üzere müşteri hizmetleri kanallarımız,

● Sosyal medya kanalları, Google vb. arama motorlarının kullanımı,

● Üyelik sözleşmeleri ve sair diğer sözleşmeler, kampanyalar, başvurular, formlar, teklifler,

3. Kişisel Verilerin İşlenmesi
Kişisel Verileri İşleme İlkeleri
Kişisel verileri aşağıda yer alan ilkeler uyarınca işlemekteyiz.

Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işleme
Kişisel verileri dürüstlük kurallarına uygun, şeffaf ve aydınlatma yükümlülüğümüz çerçevesinde işlemekteyiz.

Kişisel Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olmasını Sağlama
İşlenen verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamak için veri işleme prosedürlerimizde gerekli tedbirleri alırız. Kişisel Veri Sahibi'ne de verilerini güncellemesi ve var ise işlenen verilerin deki hataları düzeltmesi için bize başvurmasına olanak sunarız.

Belirli, açık ve meşru amaçlarla işleme
Şirket olarak kişisel verileri kapsamı ve içeriği açıkça belirlenmiş, mevzuat ve ticari hayatın olağan akışı çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürmek için belirlenen meşru amaçlarımız dahilinde işlemekteyiz.

Kişisel Verilerin İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olması
Kişisel verileri açık ve kesin olarak belirlediğimiz amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işlemekteyiz. İlgili olmayan veya işlenmesine ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınmaktayız. Bu nedenle, yasal gereklilik olmadığı sürece özel nitelikte kişisel verileri işlememekte veya işlememiz gerektiğinde konuya ilişkin açık rıza almaktayız.

Kanuni Düzenlemeler Tarafından Öngörülen ve Ticari Meşru Menfaatlerimiz Süresince Kişisel Verilerin Saklanması
Mevzuattaki bir çok düzenleme kişisel verilerin belirli bir süre saklanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle, işlediğimiz kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya kişisel verilerin işlenme amaçları için gerekli olan süre kadar saklamaktayız. Mevzuatta öngörülen saklama süresinin sona ermesi veya işleme amacının ortadan kalması durumunda kişisel verileri silmekte, yok etmekte veya anonim hale getirmekteyiz. Saklama sürelerine ilişkin ilke ve prosedürlerimiz işbu Politika'nın 9.1. maddesinde detaylandırılmaktadır.

Kişisel Verileri İşleme Amaçlarımız
Verinomi Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak, kişisel verileri aşağıda sayılan amaçlar kapsamında işlemekteyiz:

● Faaliyetlerimizi yürütmek,

● Sözleşme kapsamında ve hizmet standartları çerçevesinde destek hizmeti sağlamak,

● Üyelerimizin/ziyaretçilerimizin tercih ve ihtiyaçlarını tespit etmek ve verdiğimiz hizmetleri bu kapsamda şekillendirmek, güncellemek,

● Yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirilmesini sağlamak,

● Pazar araştırmaları ve istatistiksel çalışmalar yapabilmek,

● Anket, yarışma, promosyon/kanal geliştirme ve sponsorluklar,

● İş başvurularını değerlendirmek,

● Şirket ile iş ilişkisinde bulanan kişiler ile irtibat sağlamak,

● Pazarlama,

● Yasal raporlama yapmak,

● Faturalandırma,

● Çağrı merkezi süreçlerini yönetmek,

● Kurumsal iletişimi sağlamak,

● Kişiye özel uygun iş ilanı ve istihdam ile ilgili bilgileri sunmak,

● Elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimler de bulunmaktır.

Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi
Özel nitelikli kişisel veriler kanunlarda öngörülen ve KVK Kurulu'nun öngördüğü idari ve teknik tedbirler alınarak ve açık rıza var ise, veya mevzuatın zorunlu kıldığı hallerde, tarafımızdan işlenir. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenebilmekte olduğundan, tarafımızdan çalışanlarımızın verisi dışında işlenmez. Çalışanlarımıza ait bu tür veriler ise kanunlarda öngörülen kişilerce işlenebilir.

İnsan Kaynakları ve İstihdam Amaçlarıyla Kişisel Verilerin İşlenmesi
Çalışan adayı olarak yapacağınız başvurular sürecinde bizlerle paylaştığınız özgeçmiş, diploma v.b. sair evrakta yer alan kişisel verilerinizi iş başvurusu değerlendirilmesi amacıyla işlemekte, saklamakta ve aktarmaktayız. Çalışan adayı olarak paylaştığınız kişisel verilerin işlenmesi, aktarılması ve saklanması işbu Politika kapsamındadır. Çalışan'a ait kişisel veriler; işbu Politika çerçevesinde toplanmakta, işlenmekte ve saklanmaktadır.

Verinomi Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. E-Ticaret Kapsamında Toplanan Kişisel Verilerin İşlenmesi
verinomi.com üzerinden sunuculan hizmetler kapsamında;

● Ürünlerimiz hakkında online ortamda müşterilerimize detaylı bilgi vermek

● Müşterilerimizin online ortamda ürün satın almasını sağlayan alt yapı hizmetleri sunulmaktadır.

Sorulan soruların içeriğinde üyelerimiz/ziyaretçilerimiz tarafından paylaşılan bilgiler kendi inisiyatiflerinde olup; söz konusu içerikler işbu Politika'nın 7.2. maddesinde yer alan işleme amaçlarımız kapsamında üyenin/ziyaretçinin açık rızası olmadan işlenebilir. Bu platform kapsamında kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi işbu Politika'nın 9. maddesi kapsamındadır.

Kişisel Verilerin İşlenmesinde Açık rızanın aranmadığı İstisnai Haller
Aşağıda sayılan ve kanundan doğan istisnai hallerde açık rıza alınmadan kişisel verileri işleyebiliriz:

● Kanunlarda açıkça öngörülmesi;

● Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması;

● Bir hakkın tesisi, kullanılması ve ya korunması için veri işlemenin zorunlu olması;

● Temel hak ve özgürlüklere zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusu olarak meşru menfaatlerimiz için verilerinizi işlememizin zorunlu olması.

Özel nitelikli kişisel verilerin İlgili Kişi'nin açık rızası olmadan işlenebileceği istisnai durumlar işbu Politika'nın 7.3 maddesinde belirtilmiştir.

4. Kişisel Verilerin Aktarılması
Kişisel Verilerin Yurt İçine Aktarımı
Şirket olarak, kişisel verilerin aktarılması konusunda KVKK'da öngörülen ve KVK Kurulu tarafından alınan karar ve düzenlemelere uygun bir şekilde hareket etmekteyiz. Mevzuatta yer alan istisnai haller saklı kalmak kaydıyla, kişisel veriler ve özel nitelikli veriler İlgili Kişi'nin açık rızası olmadan başka gerçek kişilere veya tüzel kişilere tarafımızdan aktarılmaz.

KVKK ve sair mevzuatın öngördüğü istisnai hallerde İlgili Kişi'nin açık rızası olmadan da veriler mevzuatta öngörülen şekilde ve sınırlarla bağlı olarak yetkili kılınan idari veya adli kurum veya kuruluşa aktarılabilir.

Ayrıca, mevzuatın öngördüğü istisnai haller ile;

● Politika'nın 7.8. maddesinde açıklanan hallerde,

● Özel nitelikli kişisel veriler hususunda Politika'nın 7.3. maddesinde sayılan hallerde,

● KVK Kurul'unun ve ilgili mevzuatın öngördüğü tedbirlerin alınması ile birlikte İlgili Kişi'nin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlara,açık rıza aranmadan aktarılabilir.

Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarımı
Kişisel verileri kural olarak İlgili Kişi'nin açık rızası olmadan yurt dışına aktarılmaz. Ancak işbu Politika'nın 7.3. maddesinde yer alan istisnai hallerinin birinin var olduğu durumlarda yurt dışında bulunan üçüncü kişilerin ancak:

● KVK Kurulu'nun ilan ettiği yeterli korumanın olduğu ülkelerde bulunması;

● Yeterli korumanın olmadığı ülkelerde yer alması halinde Türkiye'de ve söz konusu yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve KVK Kurulu'nun iznin bulunması; hallerinde açık rıza olmadan kişisel veriler yurt dışında aktarılabilir.

Hizmetlerimizin Sağlama Faaliyetleri Amaçlarıyla Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması
İnternet sitesinin ve dijital platformlarının geliştirilmesi, anket yapmak, ziyaretçi ve üyelerin tercihlerine göre ürün ve hizmet çeşitliliğinin arttırılması, kullanıcı deneyimini ölçümlemek gibi amaçlar ile yurt dışında yer alan hizmet sağlayıcılar ile çalışmaktayız. Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması hususunda işbirliği yaptığı hizmet sağlayıcıların ilgili politikalarının incelenmesi tavsiye edilir.

Kişisel verilerin aktarıldığı kurum ve kuruluşlar
Kişisel veriler;

● Tedarikçilerimize,

● Topluluk şirketlerine,

● Hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına,

● Hukuken yetkili özel hukuk kişilerine,

● Hissedarlarımıza,

yukarıda açıklanan ilke ve kurallara göre aktarılabilir.

Kişisel Verilerin Hukuka Uygun Olarak Aktarılmasına İlişkin Aldığımız Tedbirler
Teknik Tedbirler
Kişisel verileri korumak için sayılanlarla sınırlı olmamak üzere;

● Kişisel verilerin mevzuata uygun olarak işlenmesi ve saklanması için şirket içi teknik organizasyonu yapmakta,

● Kişisel verilerinizin saklanacağı veri tabanlarının güvenliğini sağlamak için teknik alt yapıyı oluşturmak,

● Oluşturulan teknik alt yapının süreçlerini takip etmekte ve denetimlerini yapmakta,

● Teknik tedbirleri periyodik olarak güncellemekte ve yenilemekte,

● Riskli durumlar için koruma sistemleri, güvenlik duvarı ve benzeri yazılımsal veya donanımsal güvenlik ürünleri kullanmakta ve teknolojik gelişmelere uygun güvenlik sistemleri kurmaktayız,

● Teknik konularda uzman çalışanlar istihdam etmekteyiz.

İdari Tedbirler
Kişisel verilerinizi korumak için sayılanlarla sınırlı olmamak üzere;

● Çalışanlarımızı kişisel verilerin hukuka uygun bir şekilde korunması ve işlenmesine ilişkin bilgilendirmekte ve eğitilmektedir.

● Çalışanlarımız ile yaptığımız sözleşmelerde ve/veya oluşturduğumuz Politikalarda, şirket Çalışanlarımız tarafından kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesi durumlarında alınacak tedbirleri kayıt altına almakta,

● Birlikte çalıştığımız veri işleyenler veya veri işleyenlerin ortaklarının kişisel verilerin işlenmesi faaliyetlerini denetlemekteyiz.

5. Kişisel Veri Sahibinin Hakları
Aydınlatma yükümlülüğümüz kapsamında Kişisel Veri Sahibi'ni bilgilendirmekte ve bu bilgilendirmeye ilişkin sistem ve alt yapılar kurmaktayız. Kişisel Veri Sahibi'nin kişisel verilerinize ilişkin haklarını kullanması için gerekli olan teknik ve idari düzenlemeleri yapmaktayız. Kişisel Veri Sahibi kişisel verileri üzerinde;

● Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,

● Kişisel veriler işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

● Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

● Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

● Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

● Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

● Yukarıda bahsedilen düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

haklarına sahiptir.

7/24 Teknik ve Telefon ile destek

Tecrübeli personelimiz ile sizin için 7 gün 24 saat teknik destek ve telefonla destek hizmeti vermekteyiz.